Vakna omfamnad av

vild och vacker fjällnatur

Hotellet och de fyra bostadslängorna för primärt fritidsboende byggs kring en välkomnande entrépark på en åsrygg vid första utslagsplats och det avslutande, 18:e hålet på Idrefjällens GK. Området omfamnas av vild och vacker fjällnatur som får även den mest luttrade fjällfantast att kippa efter andan.

Skidåkning för alla i Himmelfjäll. Foto: Idre Himmelfjäll

Respekt för det omgivande landskapet

För att värna om naturen och naturupplevelsen är North Park-byggnaderna placerade med minsta möjliga ingrepp i landskapet. Det innebär att den befintliga terrängkonturen bibehålls i så stor utsträckning som möjligt, att befintlig förna avlägsnas och sparas under produktionsfasen för att återanvändas i den färdiga markbeläggningen, att stödmurar utförs av sten från grundläggningsarbetet samt att de icke bebyggda delarna av tomten förblir intakta tack vare skydd under produktionsfasen.

Naturupplevelser på två hjul. Foto: Erik Kilström, Visit Dalarna

Sveriges sydligaste fjäll

Idre i nordvästra Dalarna är Sveriges sydligaste fjäll och Nordens mest expansiva skidort just nu. Enligt Dagens Industri kommer det att investeras ca 5,7 miljarder kronor här under en 10-årsperiod.

Vintertid erbjuds omväxlande skidåkning med utmaningar för alla typer av skidåkare, från nybörjare till puder- och fallhöjdsjägare. Tidningen Freeride har utsett Idre Fjäll till Sveriges tredje bästa skidort efter Åre och Kittelfjäll ur ett sammantaget perspektiv. Områdets tredje skidanläggning, Fjätervålen, erbjuder Dalarnas största fallhöjder med pister som kvalificerar sig för internationella alpina tävlingar.

Och föredrar du längdåkning genom skog och över fjäll, så har du 82 km varierande längdspår att njuta av, varav ca 30 km elljusspår. Lägg därtill vidsträckt vildmark, som inte minst får skoterfantasterna att tindra med ögonen.

 

Idre landskap

Sommarturismen ökar mest

I Idre finns det alltid något att göra året runt, vilket syns i statistiken. Turismen ökar stadigt från år till år med fler besökare särskilt årstiderna utöver vintermånaderna. Inte undra på det. Vyerna är förstås lika storslagna sommartid, när skotern byts mot cykeln, skidorna mot golfklubborna och snowboarden mot fiskespöet eller vandringskängorna.

Idrefjällens GK har uppmärksammats ett flertal gånger för dess bankvalitet och upplevelser i svensk golfmedia som den bästa golfbanan i fjällmiljö.

På Idres aktivitetscenter kan barn och vuxna roa sig i timmar med inomhuspool, bowling och annat kul. På kvällarna njuter du och de dina av god mat hemma i lägenheten i North Park eller på någon av de populära restaurangerna i den närliggande byn.

 

Läs mer:

visitdalarna.se
idrehimmelfjall.se
idrefjall.se
idregolf.se

 

 

 

 

Intresseanmälan

Vill du veta mer om North Park Apartments? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.